Bästa e-sportlagen just nu

Uncategorized

E-sporten håller på att växa till en av de mest populära sporterna i världen och kan snart mäta sig med stora sporter som fotboll, basket och tennis. Detta gör också att det precis som i andra sporter finns lag som blivit riktigt stora med fans världen över. Men, vilka är då e-sportens Real Madrid, FC Barcelona och Manchester City. Det tänkte vi kika närmare på nu.

Astralis

Snackar vi CS:GO är kanske danska Astralis det team som är allra hetast i dagsläget. När Astralis i mars tidigare i år tog hem Intel Extreme Masters XIII i polska Katowice blev laget det andra i historien att ta hem tre majortitlar. Astralis lär också vara en av favoriterna när Star Ladder Berlin, även det en major, avgörs i den tyska huvudstaden i slutet av augusti och början av september.

VG

VG, eller Vici Gaming som är lagets fullständig namn, har under våren seglat upp i Dota 2-världstoppen. Det kinesiska laget har vunnit två av årets fyra majors, Dream League Season 11 och EPICENTER Major. Laget är definitivt en av favoriterna inför The International, som går av stapeln i Shanghai i mitten av augusti. The International är en av e-sportens allra största mästerskap och räknas även som inofficiellt VM i Dota 2.

Team Secret

Europeiska Team Secret är VG:s främsta utmanare om mästartiteln i The International. Precis som VG har Team Secret vunnit två majors hittills under året, The Chongqing Major i januari samt MDL Disneyland Paris Major i maj.

Fnatic

Fnatic är för tillfället ett av de allra hetaste lagen inom League of Legends. Det tyska laget har hittills i LEC 2019 Summer vunnit 11 av 12 matcher och har mycket goda chanser att knipa en direktplats till den andra omgången i playoff-spelet i början av september. I playoff-spelet avgörs sedan vilka lag som går till League of Legends World Championship, som äger rum i Paris senare i höst.