Counter Strike – E-sportens populäraste spel

Ett spel som slog igenom väldigt tidigt och som varit stort ända sedan dess inom både hobby spelande och i E-sporten över hela världen är dataspelet Counter Strike. Spelet släpptes ut för första gången år 1999 och innefattar totalt 4 olika spel i serien.

Spelet går ut på att man tillhör ett av dem två lagen som är: Terroristerna versus Kontraterroristerna. Spelets uppgift som terrorist är att plantera bomben och överleva tills den sprängs medan kontraterroristerna ska försöka eliminera terroristerna eller diffusera bomben.

Varje lag består utav 5 personer som samarbetar mot samma mål. Spelet är ett first person shooter spel och har flera olika arenor som man kan välja mellan.

Det finns många duktiga och kända lag inom e-sporten Counter Strike. Bara för någon månad sedan vann ett av de bästa CS:GO lagen Astralis Faceit-majorn för år 2018, vilket är den största spelturneringen som Faceit anordnar varje år. Laget kommer ifrån Danmark och grundades år 2016.

Några andra internationella kända lag är bland annat det brasilianska laget Luminosity Gaming, Natus Vincere från Ryssland, Frankrikes EnVyUs men också Svenska Ninjas in Pyjamas.

Sverige har flera lag som är stora inom e-sporten, framförallt när det kommer till CS:GO. Ett av dem största lagen är Fnatic som har spenderat 13 år i toppen av CS ligor samt varit känt som det bästa CS laget i världen under 6 års tid. Därför är det också väldigt populärt i Sverige med betting på CS:GO. Läs mer om CS:GO betting på E-sportbetting.se och sidan https://www.e-sportbetting.se/csgo/

Laget bildades år 2004 och har under sina aktiva år kammat hem många stora vinster och 22 olika titlar. Laget är en brittisk organisation som enbart består av svenskar, därav klassas det som ett svenskt lag.

Förutom sin karriär inom Counter Strike så har dem även andra lag för stora spel som League of legends, DOTA 2, FIFA, Fortnite och Heroes of the storm.